Dine indkøb til en pokeraften

Som vært for en pokeraften skal du gøre en særlig indsats. Det er jo meningen, at det skal være en spændende aften, som også kan indebære en masse penge i jackpot. Ingen skal have lyst til at gå tidligt hjem, fordi der ikke er mere at spise. Men hvad er vigtigt, når du planlægger en perfekt pokeraften? Vi giver dig de bedste tips og tricks, så din pokeraften med garanti bliver en succes.

Hvor vil du gerne spille?

Først og fremmest skal du planlægge, hvor pokeraftenen skal finde sted. Ideelt set bør du have et pokerbord, men det er også muligt at spille uden et. Det er meget vigtigere, at hver gæst har tilstrækkelig plads. Afhængigt af hvor mange mennesker der forventes, skal rummet være stort nok. Hvis der ikke er et særligt pokerbord til rådighed, er et rundt eller ovalt bord det bedste valg.

Hvis der vælges et rektangulært bord, kan spillerne have problemer med at se hinanden. Øjenkontakt er dog meget vigtig i poker, så man bør altid vælge et så rundt bord som muligt.

Det er også vigtigt, at der ikke er lange afstande i løbet af spillet. Hvis nogen vil have noget at drikke eller skal på toilettet, bør det ikke tage lang tid. For i denne periode kan de andre heller ikke fortsætte med at spille.

Hvornår finder pokeraftenen sted?

En pokerrunde kan føles som en evighed. Tidspunktet for pokeraftenen bør derfor vælges således, at ingen bliver begrænset. I bedste fald bør en sådan aften finde sted i weekenden, når ingen skal arbejde næste dag.

Der er forskellige måder at kontrollere, om alle gæster har tid på en bestemt dato. Du kan enten drøfte det personligt på forhånd eller oprette en WhatsApp-gruppe med alle deltagerne. Desuden kan kalenderposter oprettes på internettet. Når linket sendes til gæsterne, kan de nemt tjekke, om de har tid nok på den valgte dag.

Hvem skal inviteres?

Det er vigtigt, at gæsterne kommer godt ud af det med hinanden. Der er jo ingen, der ønsker, at pokeraftenen skal udvikle sig til et stort slagsmål. En anden regel er: jo flere gæster, jo bedre. Selv om du også kan spille poker med fire personer, er det meget sjovere med flere spillere. Det optimale antal gæster til en pokeraften er mellem syv og ti personer.

Indkøbet: det rigtige udstyr skaber atmosfæren

Efter at de generelle betingelser er blevet afklaret, kommer vi til indkøbene til pokeraftenen. Først begynder vi med det udstyr, der gør hver pokeraften til en særlig oplevelse.

For at kunne placere indsatserne skal du selvfølgelig bruge pokerchips. De fås ofte i et sæt med andet nyttigt tilbehør, f.eks. spillekort, i en pokerkasse. Prisintervallet for de forskellige kasser er enormt. Det behøver selvfølgelig ikke at være de dyreste chips, men kvalitet er stadig vigtigt. De skal føles gode og ikke gå for hurtigt i stykker.

Som allerede nævnt skabes den perfekte atmosfære, når der er et pokerbord. De, der regelmæssigt arrangerer pokeraftener, bør helt sikkert overveje at købe et sådant bord. Men hvis du kun spiller sjældent, er et rundt bord naturligvis tilstrækkeligt.

Personlig taktik: Hvad har jeg brug for?

Poker handler om held, men taktik spiller også en meget vigtig rolle. De, der endnu ikke er så fortrolige med det populære kortspil, bør helt sikkert købe en bog om emnet. Det er bedst at gøre det et par uger før den planlagte dato, så du kan læse den i ro og mag. I sådanne bøger forklares mange specielle strategier ud over de grundlæggende principper. Hvis du får tilstrækkelig viden om poker her, vil du have langt bedre chancer end de andre spillere og kan også vinde en masse præmiepenge.

Tøj spiller også en vigtig rolle. Især tilbehør gør dig uforudsigelig. Det bedste eksempel på dette er solbriller. Dette dækker øjnene og gør det sværere for andre spillere at se, hvordan personen er i humør. Et tørklæde kan også bruges til at maskere. Mange mennesker binder det over munden for at skjule et smil eller andre følelser.

Hvilken mad passer til poker?

En pokeraften kan vare meget længe, og derfor skal der under alle omstændigheder være nok mad og drikkevarer til rådighed. Små snacks, der kan spises hurtigt og på farten, er bedst. Især fingermad er derfor meget populært, når man spiller poker.

Chips, nødder eller kiks er gode måder at stille sulten på i løbet af en pokeraften. Men varm mad som f.eks. små stykker pizza kan også sagtens spises i løbet af en runde. Det er vigtigt, at du altid har servietter klar. Fordi fingrene hurtigt bliver beskidte, når du spiser, og det resulterer i olieholdige kort og chips.

Når det kommer til drinks, er whisky en uomgængelig nødvendighed. Derfor bør den bedste pokerdrink ikke mangle på en vellykket aften. Det er dog vigtigt, at man ikke drikker for meget alkohol. Det har trods alt en stor indflydelse på den måde, du spiller på. De, der drikker mindre, spiller normalt meget mere bevidst og dermed bedre. Alkoholfrie cocktails og sodavand er derfor perfekte til at slukke tørsten. Hvis pokeraftenen finder sted spontant, kan indkøbene også foretages via et online supermarked.

Hvordan skaber jeg den perfekte atmosfære til at spille poker?

Når udstyret er samlet, og indkøbene er gjort, er det tid til at skabe den rette atmosfære. Det vigtigste er det rigtige lys og den rigtige musik. Det er bedst at oprette en spilleliste på Spotify på forhånd, som indeholder dine yndlingssange. Musikgenren afhænger i høj grad af de tilstedeværende gæster.

Når det kommer til belysning, er det bedst at vælge en enkel belysning. Du ønsker jo at være vært for en pokeraften og ikke at åbne et diskotek. Let dæmpet lys, helst fra en enkelt pære, er perfekt til poker.

Afhængigt af hvilke gæster der er inviteret, kan en dresscode sætte liv i stemningen. Hvis alle spillerne optræder i jakkesæt, er stemningen straks meget anderledes. En anden ting, der ikke bør mangle ved en klassisk pokeraften, er cigarer. Alle kender billedet fra de velkendte pokerfilm: smart klædte mænd sidder ved bordet med en cigar og whiskey.

Der er lukket for kommentarer.