Måltidskasser

Måltidskasserne har fundet vej til danskerne madvaner. Hvad enten du er til økologi, festmad, fitness, kød, vegetar eller børnevenlig mad, så findes der en måltidskasse som passer til dig. Og prisen for måltidskasser er attraktiv. Du slipper samtidig for madplaner og får enten maden leveret som færdigretter eller i kasser med alle ingredienserne. Du skal blot følge vejledningen og så kan du lave lækre måltider til hele familien med måltidskasser fra én af de mange madfirmaer.

Hvilke måltidskasser findes er:

 1. HelloFresh (HelloFresh er europas største måltidskassekoncept og efter de gik ind i Danmark i forsommeren 2020, er de nu i 14 lande)
 2. Kokkens Hverdagsmad (Køb én og få én gratis) 
 3. Måltidsboxen (Færdiglavet mad – du skal kun anrette)
 4. Marley spoon (NYHED:Suveræne danske måltidskasser)
 5. RetNemt (15% rabat lige nu) 
 6. Bonzo (Nyhed: Nem mad på kun 10 min.)
 7. Aarstiderne.com (Hele landet – 100% økologisk)
 8. Økovejen (Frugt, grønt og 1000vis af andre varer)

OBS: Alle linkene i listen er i samarbejde med de pågældende firmaer.


Du kan både vælge antal personer til hvert måltid og du kan også bestille fra 1 til 7 måltider ad gangen. Der er perfekt til den som vil have noget lækkert og nemt. Og samtidig bliver du inspireret med nye råvarer og nye måder at lave mad på.

De fleste leverer til døren uanset, hvor du bor i landet. Nogle er lokalfokuseret og leverer fx kun i Århus eller København. Men de større udbydere leverer i hele Danmark.

Kender du flere udbydere af måltidskasser, så send os gerne en mail. For vi elsker nemlig nem aftensmad.

Uanset om du skal have måltidskasser fast eller blot for en afveksling, så er de mange nye spændende muligheder med måltidkasser både sjove og billige. De er egnede til dig som skal have måltidskasser til din familie, men der findes også en måltidskasse til 1 person.

Der findes også varianter til dig som er på kur og skal have fisk eller grønt. Hvad enten du er vegetar, single eller noget helt tredje, så findes der noget for dig. Gå på opdagelse i muligheden og test dem af en enkelte uge for at se om de lever op til dine forventninger. Fx har Retnemt.dk et suverænt udbud og får de varmeste anbefalinger af Online-supermarkeder.dk.

Hvilke måltidskasser anbefaler vi?

Den senere tid er særligt 2 bestemte måltidskasser blevet populære. Det er først og fremmest veganer-kasserne, som er tidens hotteste spisetrend. Vegetar er blevet til veganer og nu er særlige råvarer som er øko og bæredygtige ved at vinde frem. Vi spiser med andre ord mere og mere ansvarligt og flere tager aktivt ansvar for deres kostvaner, istedet for at lade sig choko-popp’ifisere af supermarkederne og fødevareproducenternes forarbejdede mad. Den anden trend, der er ramt er vi gerne vil bestille mad, som forlavet, dvs. tilberedt, men blot skal eftervarmes. Det er nemmere end nemt og der er ingen undskyldning for at spise den, hvis den blot skal varmes i 10 min. Næste trend vi ser er at man gerne vil kunne kombinere ugens måltider, så nogle skal laves selv og andre blot skal opvarmes. I fremtiden bliver, der måske også mere fokus på frostretter. Dvs. lækker mad, som er straksfrosset og blot skal opvarmes. Det er smart de dage, hvor du har travlt og hvor du normalt ville have tyet til en pizza. Fryseretter behøver ikke være skodmad fra Netto, men kan sagtens laves både delikat og sundt. Fordelen er, at de kan laves billigere og nemmere af producenterne, idet de er mere holdbare. Således kan prisen bliver en medvirkende faktor til at måltider på frost, bliver en kommende trends.

Så uanset om du bor i København, Århus, Randers, Skagen eller Møgeltønder, så bliver måltidskasserne leveret til din dør. Alternativt kan du også købe ind på normal vis, i et af de mange online supermarkeder.

Måltidskasser er en ting, men Slikkasser er noget andet 🙂

Der er så småt begyndt at komme diverse udbydere af slik på abonnement, hvor udbyderne har specialisteres sig i at finde særligt slik, med et specielt tema. Vi har fundet 2 af de nye spændende koncepter:

Munchbox (Amerikansk delikatesseslik)

Måltidskasser til døren

Når du får dine måltidskasser leveret, så får du dem typisk forsvarlig leveret i nogle kasser. Hvis du ikke er hjemme, så kan du bede dem stille kasserne i din opgang, carport eller lignende. Det er naturligvis på eget ansvar, men det er en mulighed. Leveringsintervallerne er lidt forskellige fra udbyder til udbyder, men det flest kører via Postnord, som har timeintervaller fra dag til dag. Det er ikke optimalt, men heller ikke umuligt at få til at fungere.

Her på online-supermarkeder har vi forsøgt at give dig et overblik over alle dem som sælger måltidskasser til døren, så kan du vælge den som bedst passer til dine måltidskasse-behov. En vigtigt ting du skal vide er forskellen på måltidskasser. Der findes 3 slags:

 • Dem som sælger måltidskasser med ingredienser, som fx grøntkasser.
 • Dem som sælger måltidskasser med råvarer til specifikke retter, inkl. tilberedningsvejledning
 • Dem som laver maden klar til genopvarmning, så du kun skal varme og anrette maden

Vi har på trapperne at teste ALLE måltidskasserne og lave en unboxing, så du mere håndfast kan se, hvordan de enkelte måltidskasser ser ud. Og testen af alle kasserne, skal naturligvis munde ud i en test-vinder. Imens vi arbejde på sagen kan du se vores anmeldelser af både, Økologisk supermarked og Nemlig.com

HVAD ER EN MÅLTIDSKASSE?

Måltidskasser som konceptet er forholdvist ungt og umoden – mange danskere kender slet ikke til måltidskasser. Retnemt har været banebrydende for at konceptet stod soleklar for alle og enhver. Selvom markedet er mere broget nu, med mange forskellige former og afarter, så er måltidkassen karakteriseret ved at du for en mindre beløb kan få leveret ingredienserne til et sund, nemt og lækkert måltid. Det gør at du slipper for indkøb, madplaner og at genopfinde madopskrifter, så der i går ”frikadeller” i den – eller sagt på jævnt dansk, at de samme madretter kører i ring, hver/hver anden uge.

Når familien Danmark mødes over aftensmaden er det et ritual, et familiemønster og ikke mindst hygge. Men overskuddet til snak og god mad bliver for mange afløst af en alt for hektisk hverdag, hvor der ikke er tid og overskud til nærvær og at lave lækre smagsoplevelser. Stress og kreativitet er to modsatrettede størrelser, så når hverdagen er hektisk, så bliver du dårligere til at finde på gode nye madoplevelser i hjemmet. For mange bliver maden en sur pligt, som enten bliver til hyppige rugbrødsmadder eller takeout fra det lokale pizzaria. Og netop denne adfærd hos mange danskere gør at måltidskassen har fundet sin hylde og trender helt kolo-enormt.

Måltidskassen bliver leveret ved din hoveddør og i og med du har købt dem, så skal man være et skarn hvis man smider det ud og køber en pizza i stedet. Du bliver derved indpisket til at indføre nye gode madvaner, som fremmer din og din families sundhed. Retnemt gør en dyd ud af lave samarbejder med de store madbloggere og opfinde opskrifter sammen med dem, så du får noget spitzen-klasse mad til en rimelig penge. Fx har familiemaaltider.dk laver samarbejder med Madling.dk, som er en madblog med nemme hverdagsretter.

Hver måltidskasse til sit formål

Aarstiderne var først med mad i kasser til døren. Det var øko og årstidsbestemte grøntsager, som nogle få økofreaks tog til sig. Men bølgen steg og steg og Aarstiderne blev store – meget store. Så kom måltidskasserne frem og Aarstiderne har måtte justere ind i på produktet for at følge med efterspørgslen. I samme tidsrum er nemlig.com vundet frem og slås om markedsandelene. Coop Mad har sågar også lanceret måltidskasser, som dog er i sin spæde start. Men det er kun et spørgsmål om tid før du kan køb måltider i føtex. Det er nemt og hurtigt og samtidig slipper du for at løbe hele supermarkedet rundt. Du slipper for opskrifter og dosmersedler. Du slipper for at smide 6 rødløg ud. Måltidskasser og mad til opvarmning er kommer for at bliver og det kommer til at indtage Danmark hastigt i 2018.

Om os

Vi har lavet online-supermarkeder.dk for give andre et overblik over dine muligheder der, hvor du bor. Jeg har været first mover på madkoncepter i mange år. Mange i familien spurgte mig derfor til råds i tid og utide. Er det ikke dyrt? Hvad med tomme flasker? Hvad med kasserne? Hvad hvis man ikke er hjemme? Derfor startede jeg siden og senere hen er den kun blevet mere og mere professionel og lukrativ. Dansker savner en guide til de mange nye madmuligheder, herunder måltidskasserne.

I gamle dage var kun få leverandører landsdækkende, men med flere nye fragtmuligheder, herunder PostNord, så er næsten alle landsdækkende, undtagen ikke-brofaste øer.

Vi tjener en skilling, hvis du vælger at købe en måltidskasser, efter at have trykket på vores links. Det gør at vi kan udvikle siden på flere områder, og gøre den mobilvenligt.

Forarbejdet salt, fedt og sukker pakket ind i tomme kulhydrater

Eksperterne er ikke i tvivl når det ser undersøgelserne om danskernes madvaner – de sunde ting, som bær, nødder, fede fisk, avocado, kål, spinat, vand udebliver i stor grad. Med den standardiserede mad i dåser og blisterpak, kom prisen ned, men samtidig også folkesundheden. Hvis du lever af tom mad fyldt med salt, fedt, sukker og tomme kulhydrater og skyller efter med sukkerholdige væsker og alkohol, så beder du selv om det. Hvis maden er uøkologisk mad fra skoddyr, under skodforhold, som forarbejdet til at holde sig i 2 år og du opvarmer i mikroovnen, så beder du om lav performance. De typiske symptomer på forkert kost er mangeartede, såsom: hovedpine, hjernetåge, åndenød, mavekramper, nedsat immunforsvar, svingende energiniveau, svingende humør, bumser, migræne, risiko for livsstilssygdommer, synsforstyrrelser, dårlig søvn, forstoppelse, hyppig WC-trang, rasermave med flere. Det nedsatte energiniveau betyder at du får dårlige motionsvaner og din motivation, kreativitet og livslyst svinger meget.

Optimalt, så spiste man supervarieret hver dag, men det er næsten umuligt. Selv med kosttilskud. Du behøver nemlig ikke at få optimal balance af vitaminer og mineraler gennem din kost, HVER dag. Der er tale om et ned indeks, hvor du blot skal holde dig inden for, således at du ikke oplever mangel på nogle punkter.

Med en måltidskasse behøver du ikke bekymre dig.Du er sikret et sundt måltid hver dag og du undgå at falde i frysepizzafælden. Du får smagt nye ting, som pastinak, sød kartoffel eller ananaskirsebær og slipper ikke mindst for alt besværet.

Køkken-talenter

Efter 14 dage med måltidskasser bliver det hverdag og du kommer let til at glemme at den besværlighed du er sluppet for, nemlig at skulle handle ind. Det er vigtigt at bevare dit fokus på, hvorfor måltidskasserne er nemme. Det kan du gøre, ved at sætte større pris på dine køkkentalenter. I og med du tvinges til at lave nye retter, med nye ingredienser, som skal tilberedes på nye måder, så lærer du på daglig basis nye mad-evner. Og skulle det blive helt galt, så sæt dit forbrug ned til at du kun får måltidskasser man-ons, og så kan du i fx i 1 måned køre med dine gamle madvaner, som primærmad op mod weekenden, hvor du måske gerne vil have lidt EKSTRA lækker mad.

1 helt net med løg

BUM siger det når der lander 1 halvt rødkål eller en næsten fyldt net med rødløg på bunden af din skraldespand. Jeg ved ikke med dig, men jeg hader at smide mad ud. Det gør lidt ondt på mig. I en periode lavede jeg madplaner, så jeg vidste at, hvis jeg købte en råvare, så blev den også brugte. Måske ikke kun i 1 madret, men måske jeg kunne snige den ind i flere madretter. Forleden købte jeg noget nem mad. Det var hotdogs og pølser. Desværre skulle jeg så bruge en fransk hotdog dressing. Den kostede lige så meget som pølserne og brødene tilsammen, nemlig 25 kr. Og jeg ved at vi kun bruger 10%. Resten smider vi sandsynligvis ud om 3 mdr. når vi finder den bagerst i køleskabet og spørger os selv; ”hvor gammel mon den er? – hvornår var det vi sidst fik hotdogs?”.

Måltidskasserne er tilpasset med præcis det som du skal bruge, hvilke gør at prisen kan holdes nede.

Så farvel til den store bundt porrer og goddag til nemme måltidskasser. 3 ud 4 oplever at de smider mere mad end de ønsker, jf en undersøgelse fra fødevarewatch.

Gå økologisk eller gå bananas

Vi elsker øko i højere grad end nogensinde før. Vi siger fra til sprøjtegift, stråforkorter, burhøns og alt det der. Vi siger i det hele taget meget fra – fx er veganertrenden eksploderet i 2017. Måltidskasserne er nemme at skræddersy til stereotype ønsker. Derfor har mange også måltidskasser til særlige behov, fx kødkasser, veganerkasser, økokasser, slankekasser, børnekasser osv.

Landbrug & fødevarer

Nyere studier omkring allergier, intolerans og andre fødevare-hensyn viser at flere lever under hensyn til særlig mad. For nogle er det decideret livsvigtigt at maden er ”gennemsigtig”. De fleste udbydere af måltidskasser er gode til at oplyse om allergener og den slags – og ellers er det blot at ringe til dem, inden du bestiller.

Måltidskasser til døren

Vi er krævende. Mere end nogensinde før. Vi forventer udsøgt service. Levering fra time til time og fejlfrit naturligvis. Der skal være døgnåbent i kundeservice og returret på alt med udvidet forbrugerret. Det har det luret i madbranchen. Mad = service. Leveringen som oftest fejlfri. Men hvor mange af online supermarkederne har problemer med at pakke de rigtige varer, så er problemerne mindre med kasserne, da de seriefremstilles og fejlene minimeres. Skulle du få et dårligt æble eller lignende, så ringer du bare og du får et helt nyt måltid gratis med næste gang.

Og du behøver ikke betal dyrt forud over en måned. Abonnementet er ikke som netflix, hvor du trækkes automatisk, med mindre du vil have det. Retnemt er fra uge til uge, hvor du blot angiver, hvor mange af deres retter du ønsker i denne uge. Så skal du blot vælge fra menukortet. Det er både sjovt og nemt.

Er du ældre, kan flere af firmaerne også tilbyde at bære maden helt ind i køkkenet, eller sågar sætte det på plads for en mindre skilling.

Vi har på online-supermarkeder.dk forsøgt at gøre det som nemt som et klik at få overblik over de mange muligheder i junglen. Således kan vi stå inde for alle udbydere på vores side. Vi har udeladt flere, som vi ikke mener kan levere god nok service eller som ikke holder hvad de lover.

Så god jagt efter din næste måltidskasse.
God fornøjelse!

Disclaimer: Denne side om måltidskasser er primært baseret på mine egne holdninger. Da der bruges reklamelinks, anses det som god markedsføringsskik at offentliggøre dette.