Mælk som forfriskning – også på arbejdspladsen

I Danmark er kold mælk et must ved ethvert morgenbord. Om det er til kaffen, til havregrynene eller bare som drik, er mælken fast inventar til morgenmaden. Men mælk kan nydes hele døgnet. Mælk er i det hele taget en fantastisk opfindelse, og specielt dansk mælk er af høj kvalitet. Derfor drikker vi danskere også en del. Faktisk drikker vi i gennemsnit omkring 80 liter om året. 

Mælk på arbejdspladsen

Fordi mælken er så fantastisk, kan man med fordel sørge for på arbejdspladsen fx at få økologisk mælk leveret til døren i virksomheden. De fleste medarbejdere vil sætte stor pris på sådan en ordning, for hvem kunne ikke bruge et glas frisk mælk i pausen? Mange forskellige supermarkeder er gået online, hvilket giver mange og nemme muligheder for at få mælken leveret lige til den adresse, man ønsker. Priserne er fordelagtige, og ved en del af de online supermarkeder kan man endda lave en ordning, så leveringen sker fast dagligt eller ugentligt. 

Mælkens vidunderlige fordele

Udover at dansk mælk har en herlig smag, så er mælk også et produkt med et utal af store fordele. Der findes mange myter om, hvor sundt eller usundt mælk i virkeligheden er. Fakta er, at mælk indeholder en lang række af nyttige vitaminer og mineraler. Eksempelvis indeholder mælk en stor mængde calcium, som er med til at styrke knoglerne. Der er dog også en god koncentration af B12-vitaminer og proteiner i mælk, og faktisk viser undersøgelser, at mælk kan være med til at mindske risikoen for en række livsstilssygdomme som fx overvægt. Med andre ord er mælk altså velsmagende og yderst sundt.

Gode grunde til at vælge økologisk

Det er ikke kun, når vi snakker mælk, at økologi er en god idé. Økologi er godt af mange årsager. Ofte fokuseres der på, hvorfor økologi er godt for dig som forbruger. Lavere indtag af pesticider og E-numre og mange andre fordele nævnes. Der er dog også mange andre fordele. Når man køber økologiske fødevarer, bidrager man til at holde grundvandet rent. I vores verden er det unikt, at vi kan tænde for vandhanen og drikke det, der kommer ud med det samme. Også dyrene nyder godt af, at vi køber økologi. Dyr i økologiske landbrug har mere plads og mere tid udendørs. Det er entydigt en fordel for dyrene, at vi forbrugere er opmærksomme på økologien. Glade dyr giver bedre fødevarer. Bedre fødevarer giver gladere mennesker. Derfor er fx økologisk mælk et rigtig godt valg.

Der er lukket for kommentarer.