Vær god ved din krop: fire ting du kan gøre for at holde dig sund

Sundhed er lig med velvære. Når vi passer på vores krop, har det godt og er tilpas i den, har vi det ofte bedre. Krop og sind hænger sammen, og når man er god ved sin krop, er man også god ved sit sind. Læs videre her hvis du vil have nogle gode ideer til, hvad du kan gøre for at holde dig sund og frisk og på den måde skabe velvære for dig selv.

Suppler din kost med kosttilskud

Det kan være svært at få nok vitaminer gennem kosten i perioder. Især om vinteren er det et problem for mange at få d-vitaminer nok. Det er derfor en god idé at supplere den daglige kost med kosttilskud. Benyt d-vitamin som kosttilskud og bliv mere frisk i hverdagen.

Hvis du ofte føler dig træt og uoplagt kan mangel på en eller flere vitaminer være svaret. Det kan være en god idé at få taget en blodprøve, så du kan se, om du skulle mange vitaminer. Hvis det er tilfældet, er det vigtigt at få gjort noget ved det.

Dyrk regelmæssig motion

Kroppen har godt af at dyrke motion, og alt efter hvor fysisk hårdt dit arbejde er, er det noget, som du bør prioritere i din hverdag. Ofte kan lange gåture gøre det, men det er en god idé at supplere med andre motionsformer som for eksempel træning i et fitnesscenter, en cykeltur eller noget helt tredje.

Hold en dag i ugen fri for planer

Ofte har vi en travl hverdag, og derfor lægger vi mange planer i weekenden. Det skal der naturligvis være plads til, men det er vigtigt at huske, at både kroppen og sindet har brug for dage, hvor der ikke er planer, og hvor man kan sove længe uden at bekymre sig om ting, man skal nå. Det er vigtigt, at vi har en dag i ny og næ, hvor man kan slappe helt af og lave nogle af de ting, man ikke har tid til i hverdagen.

Pas på din hud

Alles hud er forskellig, og derfor har vi også forskelligt behov for pleje. Det er individuelt, hvor meget man har lyst til at gøre for sin hud, men det er en god måde at skabe velvære på. For eksempel kan du gøre det til et slappe-af projekt at bruge en bodyscrub eller lignende på din fridag, og på den måde få en hyggelig dag ud af det.

Der er lukket for kommentarer.