Skal der købes stort ind til festen? – Sådan holder du udgifterne nede

Står du over for at skulle holde en større fest, og vil du gerne selv stå for maden? Så siger det sig selv, at der skal laves et større indkøb. Foruden mad og drikkevarer skal du måske også ud og investere i service, pynt og meget mere.

Her bringer vi nogle gode tips til at holde udgifterne til bl.a. maden og drikkevarerne nede i forbindelse med en festlig lejlighed. Artiklen vil f.eks. være interessant for dig, der snart skal være vært for en bryllupsfest, konfirmationsfest eller fødselsdagsfest.

Lav en overordnet plan

Vil du gerne undgå, at det ender i hat og briller, og at du kommer til at bruge mange flere penge end budgetteret, så er du nødt til at lave en overordnet plan.

For at kunne lave en plan for maden og drikkevarerne, så skal du kunne besvare følgende spørgsmål:

  • Hvor mange gæster kommer der?
  • Hvor mange og hvilke måltider er der lagt op til?
  • Hvordan fordeler gæsterne sig i forhold til køn og aldersgrupper? (relevant i forhold til, hvor meget mad der skal laves)

Når ovenstående er på plads, så kan du gøre dig nogle tanker om, hvad du vil servere for gæsterne.

Dine udgifter til mad og drikkevarer afhænger selvfølgelig i høj grad af, hvad menuen skal stå på. Står der østers, kaviar og oksemørbrad samt eksklusiv champagne og specialøl på menuen, så er det klart, at det kan blive en dyr omgang. Omvendt kan du også holde udgifterne nede på et fornuftigt niveau, hvis du ikke nødvendigvis vælger det dyreste kød og den dyreste champagne.

Sammenlign priser via de mange online supermarkeder

Skal der købes stort ind af både mad og drikkevarer, så bør du sammenligne priser fra de forskellige online supermarkeder. Selvom mærkerne og kvaliteten i mange tilfælde er identisk, så kan der være stor forskel på prisen.

Det er bl.a. hensigtsmæssigt at sammenligne priser på kød, øl og vin, idet det er nogle dyre elementer. Derudover er det typisk noget af det, du køber meget af, når du skal holde en større fest. Kan du f.eks. spare 50 kr. pr. kilo kød eller pr. flaske vin, så er det ikke en lille rabat, du går i møde.

Få råd til drømmefesten med et forbrugslån

Vil du helst ikke bruge flere penge end højst nødvendigt, men vil du omvendt gerne holde dit livs bedste fest, så kan du optage et forbrugslån.

Alt efter hvor mange gæster du vil invitere, hvad du vil servere af mad, og hvor du vil holde festen, så kan du komme langt for 20.000-30.000 kr. Dog er der også mulighed for at låne 100.000 kr. eller mere til festlige lejligheder såsom en bryllupsfest.

Besøg Santander online, hvis du vil have svar på, hvad det koster at låne xxx kr. til din kommende fest. Måske bliver du positivt overrasket.

Dette indhold er sponsoreret

Der er lukket for kommentarer.