Find din signaturduft online

Det er en ting at finde en god parfume, og en helt anden at finde sin særlige signaturduft. Her kan du læse mere om, hvordan du finder din, og hvordan du nemt kan købe den online.

Hvad er en signaturduft?

En signaturduft er en helt særlig duft, som man vil forbinde med lige præcis dig. Derfor er der mange, der gerne vil finde en duft, der repræsenterer en på en god måde. Vi mennesker associerer dufte med minder og derfor så er det rart at have en duft, som folk kan forbinde med lige præcis dig.

Duft er dog meget komplekst, og ikke mindst personligt. I Frankrig har man tradition for at få sin første parfume omkring de 12-13 år, og så starter et helt kærlighedsforhold med duftens verden, men vi har ikke det samme stærke forhold til parfume herhjemme, selv om det er noget de fleste af os bruger eller gerne vil bruge.

Find ud af, hvad du kan lide

Det er selvfølgelig meget vigtigt, at du finder ud af, hvad du helt præcist kan lide, når du skal finde din signaturduft. Der findes flere forskellige kategorier af duft at vælge mellem. Man skelner som regel mellem frugtige dufte, orientalske dufte, florale dufte og jorddufte. Hvis man er meget til det søde, kan man for eksempel vælge en frugtig duft eller måske til og med en frugtig floral duft. Hvis man kan lide det lidt krydrede og tunge, så er de orientalske dufte det rigtige valg. De mere jordagtige dufte, er naturlige dufte, der ikke nødvendigvis dufter af krydder eller blomster. Der findes masser af dufte indenfor spektret, og de har alle sammen topnoter, hjertenoter og bundnoter. Topnoten er den første umiddelbare duft. Når den tørrer ind, kan du dufte hjertenoten, der er duftens kerne, og til sidst er det bare bundnoten tilbage. Derfor skal man helst prøve parfume på huden, for at vide hvordan den fungerer med ens kemi, og hvordan den udvikler sig.

Flere signaturdufte i en duftgarderobe

Det er dog faktisk ikke nødvendigvis sådan, at man bliver nødt til at vælge en enkelt duft som sin signaturduft. Man kan jo for eksempel have lyst til at have en lidt dybere duft på om aftenen eller til fest, og derfor så er det en god ide at have nogle udvalgte dufte, i tillæg til ens hverdagsduft, der indgår i en slags duftgarderobe. Da har du en duft til hver anledning, der alle sammen repræsenterer dig på sømløst vis. Parfume er jo på mange måder ligesom tøj, det er noget vi har tæt på huden og noget som siger noget om, hvem vi er. Den benytter blot en anden sans.

Køb parfume online

Der er heldigvis gode muligheder for at finde din parfume online. Det er kommet et helt nyt marked for parfume, og som regel kan man finde parfume til nogle lidt mere overkommelige priser, end hvis man går ned i sit lokale parfumeri. Det er dog vigtigt, at du gør din research, og finder ud af hvad du kan lide først, så du kan være sikker på, at du har fundet din signaturduft eller en duft til din duftgarderobe.

Der er lukket for kommentarer.