Sådan bliver du vennekredsens vinekspert

Måske er du vant til at drikke vine i sociale sammenhænge, men foretrækker en øl når at du drikker alene? Bevares – det er ikke alle mennesker, der er i stand til at blive nogen stor vinnyder. Især kan det være svært at finde glæden for de mousserende vine. Men det er godt at prøve forskellige vine af og at få et begrebsapparat til at beskrive vine. Spørgsmålet er så, hvordan du får sådan et apparat?

Her kan du finde tips til, hvordan du bliver vinkender.

Sammenlign vine på tværs af druesorter og prisklasser

Du kan fx prøve at finde vine inden for samme prisklasse med forskellige druesorter og først smage den ene, så den anden. Derved får du kendskab til, hvilke særtræk en bestemt druesort har. Og som en anden ting at prøve kunne du tage vine med samme druesort fra forskellige prisklasser. Fx kan du få et par Riesling-hvidvine, hvor den ene koster under 100 kr., mens den anden koster lidt mere.

Prøv smagekasser med vine fra Gallovini.dk

Derved kan du udvikle en sans for kvalitet – for nogle vine er bare bedre end andre. En tredje ting, du kan gøre for at lære at forstå vine, er at skyde med spredehagl. Forstået på den måde at du køber en smagekasse med vidt forskellige vine. Smagekasser kan du bl.a. finde inde på Gallovini.dk, og de har både nogle billige smagekasser og nogle dyre. Prøv at starte med at sammenligne de billige vine.

Sæt dig ind i vinregioner og specifikke vines historier

Selvfølgelig bliver du aldrig vinekspert ved bare at smage vine og lære druesorter at kende. Hvis du ønsker at underholde med fængende fortællinger om en bestemt vins historie eller den region, som vinen er fra, skal du også læse eller høre herom. Måske kunne det være aktuelt at abonnere på et vinmagasin, men et gratis alternativ er at takke ja til de informative nyhedsbreve fra vinforhandlere.

Træt af pubcrawls? Få et mere afslappet forhold til alkohol

Hvis du ønsker at blive vennekredsens store vinkender, har du altså meget arbejde foran dig. Men vin er et fantastisk samtaleemne ved de rolige fester. Er du nået til det punkt i dit liv, hvor pubcrawls og det at drikke dig fuld i øl og tequila ikke interesserer dig mere, kan du som vinnyder få et andet forhold til alkohol. Find et online supermarked eller en online vinhandler, du kan skaffe vinene hos.

Der er lukket for kommentarer.