Få hjælp til den daglige madlavning

Er du den i hjemmet, der har hovedansvaret for, at der kommer mad på bordet til daglig? Så har du nok at se til med planlægning af menu, indkøb af ingredienser og selve tilberedningen af måltiderne. Selv hvis du har en eller flere at dele dette ansvar med, kan der være dage hvor energien, tiden eller inspirationen mangler. Men med adgang til internettet har du muligheden for hurtigt og nemt at få hjælp.

Lav en ugentlig madplan

En god hjælp i hverdagen er at kokkerere efter en madplan. Denne kan du med fordel udarbejde i weekenden, eventuelt allerede lørdag. Så har du nemlig mulighed for at købe ind til den i løbet af weekenden, eller mandag eftermiddag.

Madplanen skal fastsætte menuen for aftenerne mandag-fredag, og hvis du bor i en stor husholdning, er det oplagt at have den slået op på et stykke papir i køkkenet. Derved slipper du også for dagligt at få spørgsmålet: Hvad skal vi have at spise i aften?

Har du nogle at dele madlavningen med, så I for eksempel har madlavningstjansen hver anden aften, bør du tage din med-kok med på råd. Retterne, der bliver fastsat, skulle nødigt overstige nogens evner.

Nemt indkøb

Hvis det er et ofte tilbagevendende problem at få tid til at købe ind til madlavningen, findes der i dag flere webshops, der tilbyder at hjælpe dig. Du kan eventuelt skabe dig et overblik her: godappetit.dk/online-supermarkeder/.

Selvom flere af Danmarks store online dagligvarebutikker tilbyder ingen eller begrænsede muligheder for hjemmelevering, vil andre stadig gerne sende varerne lige til din dør. Desuden findes diverse løsninger som for eksempel ”click and collect”, hvor du køber ind på nettet og efterfølgende henter din ordre hos en fysisk forretning. Derved sparer du vigtig tid, da du slipper for at skulle vade igennem forretningen og selv vælge varer.

Når det skal gå ekstra stærkt

Nogle gange er det umuligt at finde tiden til at lave mad helt fra bunden hver aften. I disse tilfælde kan det være praktisk med måltidskasser eller convenience produkter.

Førstnævnte kan være en dyr løsning i længden, men der findes i dag mange udbydere på markedet. Du kan få kasser i forskellige prislejer og med diverse temaer, for eksempel økologisk eller familievenlig.

Du kan også vælge at købe halv- eller helfærdige retter fra supermarkederne. Igen er udvalget stort, og en pose snittet salat eller frosset grønt er tidsbesparende, men stadig sundt.

Der er lukket for kommentarer.