Denne branche skriger på arbejdskraft

At købe sine dagligvarer på nettet er de seneste år blevet mere og mere populært, og under Coronapandemien har branchen oplevet et regulært stormløb. Den store interesse for at handle online har betydet, at der lige nu er mangel på arbejdskraft, og her ser vi nærmere på, hvorfor det kan være værd at overveje et job her, hvis du lige nu spekulerer på, hvor du skal finde et job.

Inden vaccinerne kom, følte mange mennesker sig utrygge ved at gå i supermarkedet for at handle, og da var det praktisk at kunne bestille sine varer hjemme fra sin computer og få dem leveret til døren. Online supermarkeder var dog også kendt før Corona, hvor især folk i etageejendomme benyttede muligheden for at bestille de tunge ting online og dermed slippe for at bære dem op ad trapperne.

Pluk og pak

Når man som forbruger bestiller varer fra et online supermarked, tænker man måske ikke så meget på, hvilken proces, der er gået forud, men det får man at se, hvis man vælger at arbejde i branchen. Arbejdet med at plukke og pakke varerne foregår på et lager, hvor medarbejderne benytter en transport vogn til at lægge varerne på, mens de indsamler de forskellige ting, den enkelte kunde har bestilt. Man skal kunne lide at køre med sådan en vogn og ligeledes benytte andre arbejdsredskaber fra AJ Produkter og andre leverandører, og det gælder uanset, om der er tale om et lager for online supermarkeder, komponenter til opbygning af lastbiler eller noget helt tredje.

Hvem kan arbejde på et lager?

Arbejdet på et lager er ikke for alle, men hvem er det så for? I mange tilfælde kan de fleste mennesker lære at varetage opgaverne på et lager, men hvis man skal blive glad for det, skal man kunne lide manuelt arbejde og at have travlt, for når varerne skal pakkes, skal det gå hurtigt. Herudover skal man have en god fysik, for her er der tale om et job, hvor man bruger sin krop og er på benene hele dagen.

Stå af ræset

En af de store fordele ved at arbejde med at plukke varer på et lager er, at arbejdet er lige til at gå til. Hvis man skal nævne ulemper, kan det være, at lønnen ofte er i den lave ende, og at det for nogle kan være hårdt at stå og gå hele dagen. Dog kan det være befriende blot at skulle plukke og pakke varer og altså ikke have kundekontakt og heller ikke som sådan arbejde sammen med andre, hvor gnidninger kan opstå, og folk har deres egne agendaer der bunder i præstationsræset og mål, der skal nås. Et lagerjob kan altså være værd at overveje, hvis du gerne vil stå af ræset.

Der er lukket for kommentarer.