Byd det asiatiske køkken velkommen

Gamle, danske retter har helt sikkert sin charme. Men der er også gode grunde til at se ud over landegrænser og spejde efter andre kulturelle smagsoplevelser. Er du helt bidt af det asiatiske køkken, eller har du bare lyst til at kokkere med noget nyt og spændende? Her får du nogle gode tips, du kan bruge, når du gerne vil smage på vietnamesiske, japanske eller kinesiske retter.

Brug dine instant nudler og krydderier på en ny måde

Hvis du gerne vil kaste dig ud i at udvide din horisont med lækker, asiatisk mad, kan du nemt starte i det små. Har du, ligesom mange andre danskere, fået smag for at lave dig en omgang instant nudler i hverdagens travle skema, når du lige har brug for et mellemmåltid? Nudler kan også du nemt bruge i en større, asiatisk ret. Start fx med at spice dine yum yum nudler op ved eksempelvis at finde wokpanden frem, smide dine nudler på panden sammen med diverse grønsager, kød og æg, og vupti, så har du et nemt og velsmagende måltid klar til dig selv, en lækker middag med din partner, eller når du skal invitere venner over.

Der er et hav af krydderier, som kan give dine retter et strejf af Asien og spice wokken, kyllingen eller en dine andre retter op. Det er bare med at gå på opdagelse efter det, du skal bruge.

Få fingrene i asiatiske produkter til køkkenet

Det er nemt at skaffe asiatiske produkter, som du kan forkæle dine smagsløg med. Lad dig inspirere af det store udvalg på de forskellige webshops. Her kan du få det helt store overblik over alt det, der byder sig fra dette madunivers og få det hjem, der får din mund til at løbe i vand.

I de fysiske butikker i nærheden af dig er det ikke sikkert, at de har det, du mangler som fx alle de smagsvarianter, du drømmer om, dit favoritmærke af nudler, eller når du gerne vil folde dig ud og prøve noget nyt og spændende.

Opdag nye favoritter, og udfordr dig selv ved at tage et kig på det online marked for alt fra nudler og spændende krydderier til tamari og sake, eller måske vil du ud i et kit til at lave din egen sushi? Bestil det med et par enkelte klik, og så har du pludselig nye kulinariske varianter at forkæle dig selv med.

Sådan finder du lækre asiatiske opskrifter

Du kan selvfølgelig tage til Asien og se tilberedningen af de velsmagende og velduftende retter med dine egne øjne, men du kan også nemt spare rejsetiden. Inspirationen kan du nemlig finde blandt det store udvalg af opskrifter ved at sætte dig til rette foran din skærm eller med din enhed i sofaen. Bliv forført af et kulinarisk eventyr online, læs opskrifter, eller se how-to-videoer, hvis du er visuelt anlagt.

Et udvalg af madlavningsbøger koncentreret om det asiatiske køkken er også nem at lade sig inspirere af med appetitvækkende billeder af risretter, laks med spidskål og soyasovs eller appelsinglaseret kylling, der får munden til at løbe i vand.

Der er lukket for kommentarer.