Sådan indretter du dit køkken bedst muligt

Køkkenet er et rum, langt de fleste opholder sig i dagligt, hvis ikke flere gange om dagen. Det gælder både, når der skal laves mad, bages eller når der er blevet handlet ind. Køkkenet er derfor ofte et socialt rum, men det skal også være praktisk. Det er vigtigt at indrette køkkenet, så madlavningen kan foregå nemmest muligt. Har du problemer med at indrette dit køkken, så læs med i denne artikel, hvor du får gode råd til netop dette.

Én måde at indrette køkkenet på

Køkken i high glance red

Når du bruger køkkenet ofte, er det vigtigt, at du ved, hvor dine ting er, mens det også er vigtigt, at dine ting er let tilgængelige. Derfor er det en god idé at indrette rummet, så tingene er, hvor de bliver brugt. På den måde kan det blive nemmere og hurtigere at lave mad, at bage og at sætte tingene på plads efter opvasken. Har du brug for et nyt køkken, så det kan blive endnu sjovere, bedre eller nemmere at lave mad, så se mere her.

Få et overblik over dit køkkenudstyr

Hvis du vil indrette dit køkken, så det bliver nemmest muligt at begå sig i, er det en god idé at få et overblik over, hvilke køkkenelementer og hvilket køkkenudstyr du har. En dag, du har tid til at omorganisere køkkenet, kan du derfor vælge at fjerne alt fra bordpladen, skabe og skuffer, så du kan inddele tingene efter kategorier og få et overblik over, hvad du har. Dette kan gøre det nemmere at finde ud af, hvor meget plads du har brug for til hver kategori, og det kan også give et overblik over, hvilket køkkenudstyr du mangler.

Hvad skal være hvor og hvorfor?

Når du har fundet ud af, hvad der gemmer sig i dine skabe og skuffer, er det tid til at finde ud af, hvor tingene skal være, og hvorfor de skal være der. Der er forskellige steder i køkkenet, som tingene kan inddeles efter, eksempelvis:

  • Ting der hører til området ved vasken
  • Ting der hører til området ved kogepladen og ovnen
  • Ting der skal være tæt på stikkontakter
  • Ting der skal være let tilgængelige

Nogle ting, der giver sig selv, er, at gryder, potter og pander skal være i nærheden af kogepladen, mens glas og kopper gerne skal være tæt på vasken. Bestik passer derudover bedst i en bestikskuffe, mens viskestykker, karklude og skuresvampe også skal være tæt på vasken. Med dit resterende køkkenudstyr kan du undersøge, hvor i køkkenet du vil bruge tingene. Din mad skal også opbevares, herunder fx de populære måltidskasser, hvis du er røget med på den vogn. Hvis du kun har én stikkontakt, ville det eksempelvis være ideelt at maskiner, der skal bruge strøm, er tæt på denne. Ting, der skal være let tilgængelige, er ting, du bruger så ofte, at de lige så godt kunne stå fremme. Det kan eksempelvis være krydderier og olier. Disse skal placeres, så du nemt og hurtigt kan få fat i dem, uden at du skal ned i de nederste eller op i de øverste skabe.