Måltidskasser er for familien, parret, singlen – og iværksætteren

Tendensen er klar: Flere og flere shopper deres fødevarer online eller abonnerer på måltidskasser. Mulighederne for at bestille mad online er mange, og udbuddene bliver mere varierende: Årstiderne leverer kasser med alle ingredienser til ugens retter, Simple Feast tilbyder luksuriøse færdigretter, der er de rene, økologiske tilbud som Økovejen, Fitnessboksen til  den dedikere træningsperson, slankekasser, familiemåltidskasser, italienske retter og så videre. Listen er lang og vil i de kommende år kun blive længere.

Online supermarkeder og måltidskasser er fremtiden, også for iværksættere

Fødevaregiganter som Coop og Nemlig.com har set fidusen i at komme med på online fødevareshopping-bølgen mens konkurrencen stadig var lav og dermed skabt sig et stærkt kundesegment. Men mange iværksættere har også set lyset og ønsker at komme med på vognen. Men det er ikke altid lige ud af landevejen at gå fra drøm til anpartsselskab, og det er krævende med opstart af virksomhed. Der kan hurtigt komme store udgifter ved at starte sit eget måltidskasse-imperium, når man på forhånd selvsagt ikke ved, om ideen vil briste eller bære. Derfor er det en god idé hurtigt at registrere sig som ApS, så man ikke hæfter personligt, hvis virksomheden ender med konkurs.

Der er forskellige virksomhedstyper, man kan opret virksomhed som, men et anpartsselskab er det eneste, hvor man ikke hæfter personligt, hvis uheldet er ude og derfor er det en god idé at overveje denne selskabsform, hvis man har mulighed for at stille en kapital på 40.000 kroner.

advokat i detail

Uanset om man vil være anpartsselskab eller ej, er der iværksætterinteresse for det online madunivers og det bliver spændende at se, hvor mange nye tilbud der er at finde et par klik væk allerede et par år ude i fremtiden.

For trods konkurrencen på det online madmarked, med mange stærke brands, er der stadig plads til nye ideer – forbrugerne vil stadig gerne have flere valgmuligheder, når de går på madopdagelse online.

Hvorfor er danskerne så glade for at bestille mad og måltider online?

Der er mange grunde til, at flere og flere tyr til tasterne, når det er tid til at handle ind. Den altoverskyggende årsag er det tidsbesparende element: Man undgår køreturen til supermarkedet, slipper for trængslen i butikkerne i myldretiden og undgår de alenlange køer ved kassen. Når man køber online, har man mulighed for at foretage sine indkøb i ro og mag hjemmefra dagligstuen. Hvis man er mere til måltidskasse-modellen er alle varer valgt for en, og det eneste man skal gøre er det at følge opskriften, når kassen bliver leveret til døren, med ugens måltider. Eller man kan hoppe på den nyeste trends: Få leveret lækre færdiglavede retter, der stort set ingen tilberedning kræver, andet end opvarmning.

I den moderne (og travle) familie, vælger flere forældre de online supermarkeder og måltidskasser, for at frigive tid til at være sammen med familien. Dette gælder i overvejende grad i storbyerne. Det er også her, der er flest muligheder for levering, da langt fra alle udbydere leverer til hele Danmark. Men det vil ændre sig inden længe, for tendensen til at handle online er tydeligvis fremtiden for måden danskerne shopper fødevarer på.