Holder du en sportsfest derhjemme?

Her er de bedste madidéer

Har du inviteret vennerne over til en sportsaften, eller holder du decideret en hel fest med sportstema og er usikker på, hvad du skal servere? Mange leder efter flere forskellige måder, hvorpå de kan finde en løsning til maden uden alt for meget besvær. Der er nok at se til med både dekoration og andre opgaver. Vi giver dig derfor nogle tips og tricks lige her, som du kan tage med dig.

Bar og snacks

Hvis du gerne vil holde det så simpelt som muligt, kan du meddele dine gæster inden ankomst, at der kun bliver serveret alkohol og snacks. På den måde ved dine fodboldelskende venner også, at de skal have spist ordentlig, inden de kommer – både for ikke at sidde sultne, men også så de kan få en øl eller to indendørs. Skriv dog også altid hvilken slags snacks du har tænkt dig at servere: Nødder, gulerødder, cheeseburgere eller hvad du kan finde på. Overvej selvfølgelig også om det er noget, der er passende for aldersgruppen.

Cupcakes og cookies

Afhængig af det er en fest for gutterne, eller om det er sønnens fodboldhold, så kan du i stedet vælge at servere søde sager. Cupcakes og småkager er en god idé og ikke kun, fordi de smager godt, men også fordi de let kan dekoreres. Du kan måske dekorere dem med en bold, der passer til dit sportstema: Sort og hvid, hvis det er fodbold, og orange hvis I stedet skal se basketball. Hvis du er superfan, kan du ligeledes dekorere dem med farverne fra dit yndlingshold. FCK-kager ville på den måde være blå og hvide, mens Brøndby IF ville være blå og gule. Det er noget, der vil gå rent ind og hurtigt vil få folk til at snakke.

Glem ikke service og selskabslege

Hvis du vil gøre aftenen ekstra festlig, så kan du også finde både tallerkener, skeer, knive og kopper i dit tema. Folk vil ikke være i tvivl om, hvad din sportsfest handler om. Desuden bør I også lave selskabslege. Det vil hjælpe folk med at knytte tættere bånd og holde dem engagerede, som aftenen efterhånden skrider frem. Hvis der er børn eller et yngre publikum til stede, kan du for eksempel bede alle om at møde op i udklædning, som deres yndlings-atlet eller –spiller. Du kunne måske også opbygge en forhindringsbane. For voksne kan I spille sports-trivia eller måske aftale, at alle oddser et bestemt beløb på kampen. I kan for eksempel gå sammen ind på http://www.unibet.dk og enten bette et samlet beløb eller et mindre hver især. Sådan sikrer I, at der står noget på spil for alle, og fokus samt spænding er garanteret.

Vejret kan også være afgørende

Vejret kan ikke kun være afgørende for kampens udfald, men det kan også være afgørende for, hvilken type mad du sætter på menuen. Hvis det er vinter og snevejr, skal du måske holde dig til varmere retter, da I højst sandsynligt vil være samlet i stuen. Hvis det i stedet er sommer og sol, har du mulighed for at lave den helt store grillfest udenfor. Måske endda med mulighed for storskærm (eller halv storskærm) i haven. Der er grillpølser, steaks og en salater en ren vinder.